Facebook Pixel ΑΕΚ - ΟΦΗ: Ιστορικό αυτό που έγινε - Αν κατέβει στον τελικό ο Ολυμπιακός...
| 2020-07-09 10:10:00

Ιστορικό αυτό που έγινε στην ΑΕΚ - Το καταλάβατε για Ολιβέιρα; - Αν κατέβει τελικό ο Ολυμπιακός...

Sportdog Team
Ιστορικό αυτό που έγινε στην ΑΕΚ - Το καταλάβατε για Ολιβέιρα; - Αν κατέβει τελικό ο Ολυμπιακός...

ΑΕΚ - ΟΦΗ: Ένα μικρό βηματάκι είπε ο Καρέρα. Μπορεί να είναι και έτσι. Μπορεί ο Καρέρα να θέλει να κρατήσει χαμηλά την μπάλα. Κατά τη δική μου άποψη, το Champions League έχει κριθεί εδώ και καιρό. Δεν είναι μόνο η εικόνα της AΕΚ, είναι και το χάλι που εμφανίζει ο ΠΑOΚ. Τέτοια κατακόρυφη πτώση, τέτοια διαλυτικά φαινόμενα, δύσκολα μπορεί να τα εξηγήσει κάποιος με λογική. Αλλά αυτά ας τα βρουν εκείνοι που ενδιαφέρονται. Εμείς, ας ασχοληθούμε με την AΕΚ.

Αυτή η ανατροπή στην εικόνα της AΕΚ, είναι ανεπανάληπτη. Αποτελεί ιστορικό φαινόμενο, που δεν θυμάμαι να έχει προηγούμενο στα χρονικά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Μια ομάδα που μοιάζει διαλυμένη, απαξιωμένη και σε οικτρή κατάσταση, να μετατρέπεται σε σύνολο που έχει καταφέρει να βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στον τελικό του Champions League και στον τελικό του κυπέλλου. Εάν τελικά κατέβει να παίξει ο Oλυμπιακός, γιατί μπορεί να τον ενοχλεί μέχρι και η κίνηση της Πατησίων.

Αυτά στην ώρα τους. Επί του παρόντος, παραμένουμε στα της AΕΚ. Οσα συνέβησαν αυτήν την περίοδο, είναι τρομερά. Με αποκορύφωμα, την εικόνα που βγάζει τώρα η Ενωση. Τόση έκδηλη αυτοπεποίθηση, τόσος ενθουσιασμός, τόση αποφασιστικότητα. Τόση ποιότητα συσσωρευμένη, ειδικά στην επίθεση. Η AΕΚ δείχνει στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, ότι δεν είναι απλά έτοιμη να διεκδικήσει και να κερδίσει όσα της αναλογούν φέτος, αλλά πως ζητά περισσότερα για τη νέα χρονιά.

Το ματς με τον ΟΦΗ ήταν δύσκολο, η AΕΚ το έκανε διαδικαστικό. Ηταν δύσκολο, γιατί όποιος υποτιμά τον αντίπαλο του, αντιλαμβάνεται πολύ έγκαιρα πως είναι καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς. Ο ΠΑΟΚ την πάτησε, ο OΦΗ ήρθε δίχως να έχει να χάσει τίποτα. Η AΕΚ δεν φόρτσαρε, δεν έπιασε καν υποφερτά στάνταρ απόδοσης, αλλά έπειθε από την αρχή πως δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει κάτι από το παιχνίδι. Δίχως να κάνει φάση, σκόραρε δύο φορές, δείχνοντας πως μπορεί να γίνει και κυνική, όπως θέλει ο προπονητής της.

Όπως λέει και ο Καρέρα: "Προτιμώ να κερδίζω, δεν με νοιάζει το πώς". Αυτό είναι και μια συνολική απάντηση για το μέλλον. Αλλά επί του παρόντος. Η ΑΕΚ βγάζει φρεσκάδα. Ο Καρέρα βρίσκει ρόλους και αναδεικνύει παίκτες που έμοιαζαν χαμένη. Θεωρώ, ότι ο Κρίστισιτς ίσως έκανε το πιο πλήρες παιχνίδι του με τη φανέλα της AΕΚ. Φοβερός, με εμπνεύσεις, με τρεξίματα, με οργάνωση του παιχνιδιού, με πρεσάρισμα και σωστές καλύψεις.

Η... ανακάλυψη του Ολιβέιρα, αφορά μάλλον εκείνους που δεν είχαν κατανοήσει τι παίκτη κυνήγησε και πήρε η AΕΚ το περασμένο καλοκαίρι. Δεν ξέρω αν πληρώθηκε ακριβά ή φτηνά, δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Ξέρω, πως για να παίζει ένα φορ στην Πρέμιερ Λιγκ ή έστω και στην αγγλική Τσάμπιονσιπ, πρέπει να είναι μεγάλη κλάση. Ο Πορτογάλος είναι. Το χάιδεμα που κάνει στην μπάλα, μπορείς να το απολαμβάνεις για ώρες.

Η AΕΚ έχει τώρα την ευκαιρία να τελειώσει μια και καλή με την υπόθεση του Champions League, να αφαιρέσει κάθε αφήγημα και οιαδήποτε φανταστική ιστορία από τον ΠΑΟΚ. Με νίκη την Κυριακή, η διαφορά θα πάει στο μαγικό 7. Το νούμερο δηλαδή που βρήκαν για να σώσουν τον ΠΑΟΚ από την καταδικαστική απόφαση για την πολυϊδιοκτησία. Και έπειτα, στο μεταξύ τους ματς την επόμενη εβδομάδα, να αναγκάσει να βρεθούν νέες ιστορίες. Κάποιον που θα λέει: για εμένα ο ΠΑΟΚ έχει επτά βαθμούς και μερικούς ακόμα που χάθηκαν επειδή φέτος είχε βροχές τον Ιούλιο.

Για την AΕΚ το κρίσιμο είναι να συνεχίσει στην ίδια λογική. Εχει μπροστά της τον τελικό του κυπέλλου, εάν τελικά κατέβει ο Ολυμπιακός. Θα είναι πραγματικά τρομερό, να κλείσει η σεζόν με την AΕΚ κυπελλούχο και στα προκριματικά του Champions League. Τεράστιο επίτευγμα, ειδικά εάν αναλογιστεί κάποιος πως ξεκίνησε και πως έφτασε σε οριακό σημείο στη διάρκεια της χρονιάς. Τα πρώτα βήματα -βηματάκια που λέει και ο Ιταλός- έγιναν. Εκείνος έχει την μπαγκέτα, εκείνος οδηγεί τις εξελίξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποια Σπάρτακ τώρα; Εκεί πάει ο Καρέρα και "σοκάρει" την ΑΕΚ - Αναπόφευκτη εξέλιξη...

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags